beats by dre cheap

OPREZ PUŠAČI: Jutarnja cigareta nosi veći rizik od raka !!!!

Ljudi koji zapale cigaretu nedugo nakon buđenja imaju veće šanse da obole od raka u odnosu na one koji cigarete konzumiraju nešto kasnije tokom dana, tvrde američki i britanski naučnici, piše BBC. Pušenje cigareta u prvih trideset minuta nakon buđenja gotovo udvostručuje već visoki rizik od raka pluća.

Prikupljeni podaci su pokazali da pacijenti koji puše u prvih 30 minuta nakon buđenja imaju 79 posto više šansi da obole od raka za razliku od onih koji su zapalili cigaretu najmanje sat vremena nakon buđenja.
Naučnici su rekli da je efekat "vrijeme prve cigarete" prisutan i nakon što su u obzir uzeti i drugi faktori poput broja cigareta koje osoba ispuši svaki dan. Pušači koji zapale cigaretu u prvih pola sata nakon buđenja imaju mnogo veći nivo nikotina u krvi, a vjerovatno i drugih toksina, te su više ovisni u odnosu na pušače koji se suzdržavaju od pušenja barem jedan sat", rekao je vodeći naučnik dr. Joshua Muscar.

"Najbolje objašnjenje za rezultate ovog istraživanja je da što prije pušač zapali cigaretu, više dima ulazi u njegova pluća, a to dovodi do veće izloženosti hemikalijama koje uzrokuju rak", izjavio je britanski naučnik Robert West.

....Medicine and Sport.......
http://medicineandsport.blogger.ba
12/08/2011 03:51